torsdag 21 juli 2011

Dag 7: Chäteau Thierry, F-Paris, F, 110 km. Målgång!

http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=925369

Härliga final. Nu är du äntligen här. Som vi slitit, gråtit, kämpat, skrattat oss igenom denna galna vecka av trampande. Vi har 9 månader bakom oss bestående av spinning oktober-mars, därefter intensiv cykling mars-juli med långa krävande distanser. Dessutom ett idogt arbete för att skaffa sponsorer till projektett och Barncancerfonden eftersom hela syftet med denna resa varit att kunna lämna över så mycket pengar som möjligt till ändamål som gynnar forskning och vård inom området barncancer. Förmodligen kommer våra insamlade medel gå till ett nytt Ronald McDonald-hus i Uppsala. Ett ställe där föräldrar och barn kan bo och trivas tillsammans under den tid som ett cancersjukt barn måste få vår den längre tid. Detta känns riktigt bra!

När vi gav oss iväg i morse var det en liten lätt tur på 11 mil vi skulle avverka till Paris och finalen. Jag tänkte mig helt klart att detta skulle gå enkelt, med adrenalinet som bränsle. De första 3-4 milen från vackra Chäteau Thierry bjöd på ett dussintal backar längs vingårdar och odlingar i Champagne-distriktet. Detta område kan rekommenderas alla som vill uppleva fransk landsbygd - så mysigt. Ivarjefall från vägkanten på två hjul. Vi genomled extremt hetsig trafik mellan Meaux och Paris och spanade nog var och en av oss förstulet framåt för att kunna skymta eiffeltornet..Men det syntes inte en skymt av det tornet inte.

Två mil före Paris och  målet tog vi en stärkande smörgås för att sedan köra en lång och enformig sträcka längs en kanal, in till Paris i kvarter som likaväl skulle kunna finnas på bakgatorna i New York. Men plötsligt blev atmosfären mer och mer storstadspulserande, Företag, caféer, ett myller av människor och så andra Team Rynkeby-cyklister förstås. Idag skulle 13 likadana lag cykla i mål i Paris, vilket innebär 13x40 cyklandes efter varandra. Våra familjer och anhöriga som stod och väntade på Champs de Mars, intill eiffeltornet fick vänta bra länge innan Team Rynkeby Malmö slutligen kom i mål.

 
Om du tittar noga ser du att många cyklister cyklade in till Champs des Mars idag!


Vilken glädje och lättnad att vara i mål. Stolt över att vi gick in i detta med positiv, nyfiken  inställning. Det var ingen "walk in the park", det gjodes med mycket tid och personligt engagemang som insats.



Nu njuter vi alla av att ha återförenats med familjen och vardagen igen!

Om du är intresserad av detta projekt och kanske till och med har lust att cykla denna underbara sträcka för ett så viktigt syfte, gå in på http://www.team-rynkeby.se/ och sätt upp dig på kö inför Team Rynkeby Malmö 2012.

Nina och Magnus Gilljam

4 kommentarer:

  1. Fantastiskt att få följa er och en otrolig resa ni gjort/ kram Karin

    SvaraRadera
  2. Hej Karin! Kul att du följt oss!! Hoppas inte det blir f mycket jobb med kaninerna :) och så hoppas vi på fint strandväder snarast :)
    Kram Nina

    SvaraRadera
  3. Fasiken va avis man blir på er

    SvaraRadera
  4. Ett jättestort grattis Nina! Vilken lycka det måste ha varit att komma till Paris. En härlig bild på dig!
    Kram Berit

    SvaraRadera