lördag 16 juli 2011

Dag 1: Vordingborg, DK-Bad Oldesloe, DE, 191 km

Efter god sömn i kasernsängarna i Vordingborg fick vi frukost på samma bank som gårdagens kvällsmat intogs på. Ingen riktig cykelfrukost precis. Frallor och wienerbröd. Pålägg: Chokladplattor á la danska smörgåspaket. Inte ett spår av müsli eller havregrynsgröt som vi präktiga svenskar föredrar. Hur som helst, idag skulle vi ju köra 190 km, inklusive över 2 stora broar och ett hav. Bara att kavla upp ärmarna och klicka i dojjorna.

Ner till Rödby var det 60 km och det märktes att det fanns lite nervositet i laget, kanske för att 3 team cyklade tillsammans, tempot var ryckigt men ett par pauser lugnade ner oss.



Efter färjan cyklade vi i Team Rynkeby Malmö för oss själva och höll ett bra tempo. Vädret var fantastiskt och vårt service team bullade upp med fika halvvägs från Puttgarden till Bad Oldesloe (ca 130 km).

Jag (Magnus) fick förmånen att ta vinden hela vägen i Tyskland och det blev ett bra träningspass i motvinden. Fasen vad starka alla har blivit! Hälften i laget började cykla i år och det var inte många gånger som det blev luckor.

Här kan ni se rundan:http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=904127

I morgon har vi 160 km på schemat och ska nå Stuhr söder om Bremen. Dags att krama kudden.

4 kommentarer:

  1. Det brukar bli lite oroligt ibörjan men ni alla har gjort ett bra jobb idag, Go Rynkeby:-). Mvh Sätofta

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat, hoppas solen skiner på Er, i Skanör regnar det. Vi följer er med stort intresse.
    Ponnyvägen 10

    SvaraRadera
  3. Vi tänker på er här hemma! Inatt drömde jag (p) t o m att ni cyklade till Paris på 2 dygn :-) Hoppas ni får en bra dag utan alltför många punkteringar. Kram fr Pernilla o Martin i F-bo

    SvaraRadera
  4. tänk vad ni kan! vi hejar och tänker på är hemma.
    lycka till i morgon med. Stor kram och god natt
    från Valentins Skanör

    SvaraRadera