måndag 18 juli 2011

Dag 3: Stuhr, DE – Hengelo, NL. 175 km

Vaknade i Stuhr efter några timmars god sömn, kvällen innan avslutades med cykelvård och några droppar av Mattias stärkande Bowmore. Som vanligt hängde jag , Magnus, på låset till frukosten (efter La Marmotte för ett par veckor sedan kallar en cykelkompis mig för ”Spöket Laban” eftersom jag är så morgonpigg). Efter ett flertal croissanter, tyska korvar och kaffe var jag redo för avfärd 08:00.
Robban, en av spjutspetsarna i vårt service crew, blandade Vitargo och tog upp bokningar för kvällsmassage till höger och vänster. Själv har jag inte mycket att ansvara för förutom att ligga först i ledet och tampas med vinden som idag skulle vara 6-8 m/s. För en skåning är det i princip vindstilla så jag var inte alltför orolig. Men det visade sig vara mer 10-12 m/s, vilket blev ganska kämpigt.
För övrigt blev dagens runda förskonad från obehagliga överraskningar om man bortser från första depåstoppet där Kerstin i service crew stod med bananer och jordnötssmör i högsta hugg. Ganska spännande kombo faktiskt, men ännu godare var Pågens kanelgifflar doppade i jordnötssmör – kriminellt gott. Detta är inte bara ett cykeläventyr utan också en gastronomisk resa för våra sinnen och magar. Det är ingen bantningskur detta, Mars är en av sponsorerna och vi har i princip obegränsat med sötsaker.

Banan med jordnötssmör. Härlig kombo och himla bra bränsle för att orka cykla långt och fort :)

Efter nära 9 timmar närmade vi oss Hengelo och då helt plötsligt dök två andra Team Rynkeby- lag upp bakom oss, tydligen skulle de bo på samma hotell som oss och nu blev det en tävling. Vem skulle komma först?  Tyvärr fick vi cykla på cykelbanorna sista biten så vi zick zackade fram mellan mopedister, tanter med cykelkorgar och refuger. Så klart kom vi först och nu var kvällen räddad!
I morgon är det 201 km på schemat och turen som startar här i Hollland går via Tyskland för att sluta i Belgien. Dagen därpå väntar Mur de Huy i Belgien. Det skall bli fantastiskt kul!

Lunch i en skola. Vilken gästvänlighet - folk släpper in oss överallt!

2 kommentarer:

  1. Hej Alla! Hittar inte Mur de Huy på kartan. Var exakt ligger det?

    SvaraRadera
  2. http://maps.google.com/maps?q=Huy,+R%C3%A9gion+Wallonne,+Belgien&hl=sv&ie=UTF8&sll=50.518611,5.232778&sspn=0.194281,0.673599&z=11

    Mur du Huy ska vi ta oss upp för imorgon...
    Nina

    SvaraRadera