torsdag 21 juli 2011

Dag 6: Sedan, F-Chäteau Thierry, 180 km. Sista backarna före platten till Paris!

Idag var det dags för följande runda:

http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=915218

Efter gårdagens backkörningar var nog de flesta av oss lite oroliga för denna etapp. Ganska många mil att cykla när man är öm i lår, bak, rygg och eller axlar. Natten till idag sov vi på ett tämligen enkelt ställe. Rummen var som små skolådor och maten inte riktigt som man föreställer sig det franska köket. Internet funkade dock suveränt - gratis och snabbt. Perfekt så att man kan hålla kontakten med alla där hemma!


Dan S och Magnus väntar på att resten av gänget ska bli klara.
 När vi startade vår tur i morse kom vi ganska snabbt in i backlandskapet igen. Men det var vänligare backar idag - och så fanns det långa och sega backar som tog oss till små genuint franska bergsbyar. Det skulle ha varit trevligt att sätta sig på ett urfranskt café och ta en kaffe och en croissant. Fransmännen är vana vid att se cyklister. De tjoar, visslar, tutar och hejar glatt åt oss på vägarna, och det känns minst sagt häftigt att svischa genom en by i hög fart alla 40 cyklister. Tour de France, fast med oss i Team Rynkeby Malmö på sadlarna istället.


Såhär kan det se ut utanför ett av de franska caféerna. Toalettbesök, inget annat :)

Idag var vi flera tjejer som låg framme och drog teamet. Det är härligt att se hela vägen framför sig istället för en massa rumpor och hjul som man gör annars. När jag drog tillsammans med Magnus idag körde vi om Team Rynkeby Bornholm. Det gick lite segt för dem i uppförsbacke..


Susann och Maria, två starka dragare till teamet idag.

Danmark har 11 Team Rynkeby-lag och Sverige har 2. När vi kommer till Paris imorgon är vi alltså 13 lag á 40 personer som ska "köra i mål". Detta görs vid Eiffeltornet och vi blir ivägsläppta från en mötesplats 1 km från Eiffeltornet med 2-3 minuters mellanrum. Det kommer att bli fantastiskt att träffa anhöriga och vi får hoppas att de köpt lite skumpa som vi kan fira att vi kört våra 130 mil ändra från Malmö till Paris.

När jag tänker tillbaka på veckan som gått känns det hela nästan galet. I 2-3 dagar harvade vi i Tyskland och Holland på vägar intill majsfält där kantvinden var fruktansvärd. Som vi slet, i timmar! Fast tack vare smarta stopp regelbundet då vi fått fylla på med energi och tack vare den goda stämningen hela tiden har allt kunnat genomföras utan större besvär.

Efter dagens etapp kom vi till ett Best Westernhotell med spakänsla. Gissa om det var skönt att sjunka ner i en jacuzzi och sedan basta efteråt? Senare på kvällen god middag och gott vin. Efterrätt: Créme Brülée, en sann klassiker. Vi har cokså fått se de första filmklippen som vår filmare Camilla fixat, vilket var skoj.

Imorgon cyklar vi 11 mil till Paris. Minst sagt overkligt.
Godnatt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar